Útitervek 2017-re

Eljött a 2017, az év első programja pedig mi lehetne más, mint a szabadság zsonglőrködés, tehát a munkaszüneti napok kigyűjtése, illetve betáblázása :)) Nézzük meg mit is tartogat a 2017!

 • 2017. március 15. szerda, Nemzeti Ünnep
 • 2017. április 14. péntek, Nagypéntek
 • 2017. április 17. hétfő, Húsvét hétfő (hosszú hétvége)
 • 2017. május 1. hétfő, Munka Ünnepe (hosszú hétvége)
 • 2017. június 5. hétfő, Pünkösd hétfő (hosszú hétvége)
 • 2017. augusztus 20. vasárnap, Államalapítás Ünnepe
 • 2017. október 23. hétfő, 1956-os Forradalom Ünnepe (hosszú hétvége)
 • 2017. november 1. szerda, Mindenszentek napja
 • 2017. december 24. vasárnap, Szenteste
 • 2017. december 25-26. hétfő és kedd, Karácsony (hosszú hétvége)
 • 2018. január 1. hétfő, Új Év első napja

Sajna a március 15-öt én a magam részéről buktam, mert csak 16-ára kaptam időpontot fogászatra… de annyi baj legyen! Utána következik a húsvét. Nos, az én családomnál a húsvét illetve a karácsony szent dolog, hiszen csak akkor verődik össze valamennyire is a család. Ezt viszont én nem is bánom, egy évben két ünnepet szívesen töltök otthon.

Május – Hollandia & Isztambul

A május szuper hónap, mindig munkaszünettel indul! Most a május elseje ráadásul hétfőre esik, így hosszú hétvége ígérkezik, reményeim szerint túrázni fogok a munka ünnepén, de még addig kialakul. Aztán jön egy szintén piros betűs ünnep –> Anyák napja. Édesanyám legutóbb epekedve nézte az Isztambuli képeket, és megígértette velem, hogy legközelebb vele együtt megyek vissza. Szóval úgy döntöttem, hogy az Anyák napját Isztambulban töltjük el :)) Persze sokan azt gondolják, hogy a tavalyi merényletek okán ez nem valami bölcs döntés most. Nos, nekik azt ajánlom kövessék a blogot, mert ez májusban ki fog derülni! 🙂

Idén is kijutott a zenekarom az Utrecht mellett megrendezésre kerülő EWOB fesztiválra. Szóval az már biztos, hogy május utolsó hétvégéjét Hollandiában fogom eltölteni, sátorban. Szeretném most még jobban kihasználni a rendelkezésemre álló időt, és Amszterdamot is megnézni, ha csak egy napra is. Biztos jó bejegyzés születne abból is 🙂 Lehet idén a fesztiválon is kicsit többet fogok kamerázni. Elég menő lenne egy drón!

Június – Azori szigetek

Több, mint egy éve néztem ki a Portugáliához tartozó Azori szigeteket. Nepál után ez volt a második hely, amire azt mondtam, hogy na ilyen a valóságban biztosan nincs! Nepálnál tévedtem, majd meglátjuk itt mi lesz! A lényeg viszont, hogy ez immár 2017-es terv és nagyon remélem, hogy sikerül még idén kijutni. A január tele volt szuper olcsó repjegyekkel mindenhová, amik kicsit bizonytalanná tettek.. Vietnám is hihetetlen kedvező áron volt, ahova mielőbb szeretnék kijutni, így hát eljátszottam a gondolattal, de végül úgy döntöttem: Nem, nem! Előbb Azores-re…  Aztán egy brazil zenekar megkért, hogy kísérjem el őket egy turnéra júniusban, ami Belgiumot, Németországot és Hollandiát érintette volna. Elsőre hihetetlen szimpatikus ajánlat volt, azonban rövid mérlegelés után arra jutottam, hogy azzal minden szabadságomnak vége szakadna, és valamit mindenképp le kell húzni a listámról a 2017-es évben is. Ráadásul ezzel a punkos zenei világgal is inkább egyetérteni tudok, mint játszani.

Végül úgy döntöttem, hogy maradok az eredeti elképzelésemnél, miszerint Júniusban majd egy teljes hónapot fogok az Azori szigeteken eltölteni, mégpedig egyedül. Ott létembe szerencsésen beleesik egy Június 5, pünkösd hétfő, szóval +1 nap szabi. Ez az időpont pénzben nem épp a legkedvezőbb… Most nagyjából 3x annyi lesz a repjegy, mint tavaly decemberben volt. Azonban a legtöbb beszámoló szerint ez az időszak kedvez legjobban a természetjárásnak, és talán még lehet ilyenkor bálnát is lesni. Szóval a tervek szerint júniusban irány Portugália!

Egyelőre fogalmam sincs, hogy a 9 sziget közül hányra tudok eljutni a nettó 20 napom alatt. Kicsit naivitás lenne azt feltételezni, hogy majd mindet bejárom. Viszont ezt az utat még részletesebben szeretném itt dokumentálni nektek. Pontosan szeretném megírni azt is, milyen anyagi ráfordítást, és tervezést igényelt. A jelenlegi terveim szerint nagyjából 250.000 Ft-ból szeretném kihozni az utat. A jó hír, hogy ennek nagyját már sikerült megspórolnom!

Az év második fele

Nem szeretnék nyilatkozni az év második feléről, mert fogalmam sincs 🙂 Tömérdek tervem van a nyárra, vannak ötleteim decemberre, az újévre, azonban most minden energiámat igyekszem a fent említett céloknak szentelni. A tervezés egy roppant izgalmas fázisa szerintem egy utazásnak és nem szabad azzal felaprózni magad, hogy egyszerre túl sok utat próbálsz meg fejben tartani. Tehát az én 2017-es terveim jelenleg: Azori szigetek, Isztambul, Amszterdam!

Ez az első bejegyzésem, aminél engedélyezni fogom a hozzászólásokat. Remélem minél többen élni fogtok a lehetőséggel, és megírjátok, hogy ti hova szeretnétek eljutni 2017-ben! Ha tetszett a poszt, ne felejtsetek el feliratkozni, vagy likoljátok Facebook oldalamat!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük