Rólam

Elérkezett az idő, hogy bemutatkozzak, elmondjam hogyan is jött létre mindez. Ez mind. Engem Buchwarth Domonkosnak hívnak és 2015-ben adtam blogolásra a fejemet. Édesapám zenész, édesanyám szintén egy művésznő, és van egy húgom is.

Kis koromban édesapám sokat zenélt külföldön, ezért gyakran utaztunk, de legalábbis ő, mindenfelé. Órákig hallgattam a történeteket Amerikáról, Ciprusról, a volt Szovjetunióról. Nagyon szeret utazni, és még annál is inkább mesélni. Talán nekem is innen a vándor vágy. Ki tudja?

Minden kezdet nehéz…

Elvégeztem AZ egyetemet, de még az egyetem közben dolgozni kezdtem – mi azon ritka kivételek sorába tartoztunk, akik nem éltek jobban, mint 4 éve –. Sok mindennel foglalkoztam, a rubik kockáktól egészen a hüllő tenyésztésig. Talán egy nap ezekről is osztok meg tapasztalatokat.

Aztán szép fokozatosan morzsolódtak le a dolgok. Nem építettem terráriumokat, nem gyűjtöttem már sem bélyeget, sem képeslapot. Két valódi hobbim maradt, a sportolás, és a zenélés. 15 éves voltam, mikor szájharmonikázni és gitározni kezdtem. Furcsa, hogy egyikről sem írok, mi? De a Herfli.hu valamit sejtet! Ha 15 évesen kezdtem volna blogba, egyértelmű, hogy a posztok többsége harmonikáról szólna, de akkor még nem gondolkodtam írásban. Mi változott?

Az utazásaimról

Elkezdtem utazni! Sokan utaznak munka miatt, vagy családdal nyaralás céljából. Én azért utazom, mert érdekel, hogy mi történik a világban. Konkrét időbeosztás nélkül nekivágni egy ismeretlen helynek, legyen az akár itthon akár külföldön. Ez a cél. Nem tudod biztosan mi fog történni, merre kellene indulnod. Utazás közben jobban figyelsz a körülötted zajló világra. Azt hiszem ez fogott meg.

A világ tényleg tele van természeti csodával, érdekes emberekkel, jelenségekkel, amiket  tévedés, hogy a National képein keresztül kell megismerni. Jó részt ezért kezdtem el blogot formálni. Célom nem csupán az, hogy a blogot olvasva többet tudj meg ismeretlen helyekről és kultúrákról, hanem hogy te is útnak indulj, és kezdeményezz! Légy nyitott a világra! Szerintem ez a legjobb módja a tanulásnak. A legintenzívebb, érdekesebb eseménydúsabb, amit csak tehetsz.

Előbb utóbb felismered nem csak te fogsz utazni. Magyarországra is számtalan helyről jönnek érdekes emberek. Nálunk a turista cseppet lejáratott szó, ezért nem is ezt használom. Előbb csak elvétve fogsz találkozni más a világ másik végéből érkezett emberekkel, aztán egyszer csak keresed majd a társaságukat. Kérdezd meg tőlük, hogyan élnek, és persze meséld el te hogyan élsz.

[hr gap=”12″]

Kapcsolat

Email: info@herfli.hu

Facebook: https://www.facebook.com/herfli.hu

CouchSurfing: https://www.couchsurfing.com/people/domonkosbuchwarth