Hogy vegyek tükörreflexes gépet?

Tükörreflexes gépek

Rengetegen kötik össze a jó képeket és a tükörreflexes fényképezőket. Első körben szeretném eloszlatni ezt a tévhitet. Eleinte valószínűleg rosszabb minőségű képeket fogsz készíteni a méregdrága tükörreflexes gépeddel, mint egy jó minőségű kompakt géppel. És akkor fogsz vele nagyon jó minőségű képeket csinálni, ha már megtanultál vele fényképezni. 

Mindemellett túrázásra illetve utazásra azért sem ajánlom ezeket a gépeket, mivel nagyok és nehezek. A kompakt gépek előnye, hogy kicsi, általában nem kell hozzá külön objektív. Könnyűek, és valamivel ütésállóbbak is – ebben azért nem lennék biztos -, mint a tükörreflexes gépek. De amennyiben még így is tükörreflexes gép mellett szavazol itt van pár infó arról is.

Az egyetemen megismertem egy srácot, aki később közeli barátommá vált. Mivel ő hivatásszerűen fotózott, első körben hozzáfordultam kérdéseimmel. Sok mindent megtudtam: igazából nincs hatalmas minőségbeli különbség a Nikon, Cannon egy kategóriában játszó tükörreflexes gépei közt. Amelyik rendszere neked kényelmesebb azt érdemes választani. Én a továbbiakban a Nikonokról fogok írni.

Használt fényképezők

Mivel ezek a gépek mind meglehetősen drágák, én csak használt gépekben gondolkoztam.

A Nikon D5000, 5100, 5200 mind jók. A D3000 széria olcsóbb, de az már iszonyatosan kicsi, ezert nem ajánlom. Ha ezekből találsz használtan, az jó. 20-30ezer expo meg bőven belefér ezeknél a gépeknél. Ezt meg lehet nézni, csak egy képet kell csinálni a géppel, és ide feltölteni.

Az expo számnál fontosabb, hogy milyen jelleg használatban volt a gép. Fotóstól általánosságban nem szívesen vennék gépet, mivel ők csak munkaeszköznek tekintik, nem igazan vigyáznak rá.

Használt gépek esetében: nikon adok-veszek, pixinfo, aprohirdetesi oldalak jatszanak.

You may also like...