Poggyászruhák – tippek utazóknak

 

Sziasztok! Egy örök dilemmával jelentkezem, még pedig, hogy utazáskor mit vigyünk és hogyan. Nézzük is rögtön az elején mi van akkor, ha nagyon olcsó repjeggyel szeretnénk kimenni valahová, a poggyász díja pedig annyi volna, mint maga a repjegy.

Poggyászruhák

A fapados gépeknél az egyik legörvendetesebb pénzgyűjtési mód a poggyászok büntetése. A gép ugyanis direkt úgy van kitalálva, hogy könnyű legyen (és igen, itt az a fejenként 5-10 kg is számít). Szóval a koncepció az, ha valaki cuccot is szeretne vinni, az bizony fizessen, mégpedig minél többet. Nekünk utazóknak viszont nem célunk sok pénzt fizetni, ezért igyekszünk alaposan felkészülni.

Az egyik ilyen megoldás a hordható poggyász. A dolog lényege, hogy az minősül poggyásznak, ami úgy is néz ki. Tehát mondjuk a kabátodat igencsak nehéz volna poggyásznak minősíteni. Tehát akkor a kabátod zsebe sem számít bele a méretkorlátozásba. Ebből a dologból pedig igen is sportot lehet űzni.

Rufus Roo

A gyártó nem javasolja, hogy 10kg-ot meghaladó súlyt pakoljunk a ruha zsebeibe, ez már önmagában sok mindent elmond…  Egy esőkabát szerű mellényt kell elképzelni, aminek igencsak komoly űrtartalmú zsebei vannak. Értsd belefér mondjuk a bal zsebedbe egy hagyományos laptop. Nem nehéz elképzelni, hogy egy hétvégi városnézéshez szükséges ruhamennyiség könnyedén elrejthető a kabát zsebeiben. Sajna a gyártó honlapja épp nem üzemel, de azért érdekességként megemlítem. 10-12.000 Ft körüli áron volt beszerezhető.

Stuffa Jacket

Nagyjából az előző kabát árának kétszereséért kaphatunk egy valamivel divatosabb alternatívát is. A Stuffa Jacket kívülről még nehezebben különböztethető meg egy átlagos mellénytől. Itt a zsebek rejtettek, belülre, a bélés helyére helyezték el őket. A 12 zsebbe összesen 5 kg súlyt javasolnak (inkább ruhák tárolására tervezték). Ezentúl természetesen rendelkezik 2 hagyományos zsebbel is, az útlevélnek, telefonnak, stb.

Bagket

A Bagket már egy tovább gondolt módszert nyújt a poggyászod átcsempészésére. Olyan kabát, amibe nem csak belefér a cuccod, de kis gyakorlattal könnyen poggyásszá is átalakítható. Transzformer kabát 🙂 A dolog előnye, hogy igazából csak addig kell a kabát, amíg fel nem szállsz a gépedre, utána viszont sokkal kényelmesebb egy táskát, és nem kabátot vinni.

A Bagket 22 zsebbel rendelkezik, különböző méretekkel. Elvileg akár laptop is elhelyezhető benne, azonban 7 kg-ig ajánlják a terhelését. Természetesen olyan, mint a kidobható sátor összecsukása, elsőre elég bonyolult, de ha belejössz, teljesen használható. A kinézet itt sem annyira nyerő, de egy poggyász csempésznek ideális 🙂 Az ára 25.000 Ft körül mozog.

Jaktogo

Szintén úgy találták ki, hogy a repteret eltekintve inkább táskaként érdemes használni. Itt is mindenféle méretű zseb van, összesen 10 kg terhelhetőségig. Többféle változatban kapható – lányoknak külön dresstogo -, de általánosságban elmondható, hogy ezt se könnyű táskává konvertálni – erről a YouTube-on több review is panaszkodik -.

Cserébe baromi nagy, jól terhelhető, masszív zsebekkel. Elég könnyű, víz és szél ellen is jól véd. A legnagyobb előnye mégis a nagy űrtartalom. Van egyébként bőr és farmer változata is (de ezek elég drágák).

 

 

Remélem tetszett a cikk. Ha hasznos volt, iratkozz fel, vagy likeold facebook oldalamat. Üdv, Mindenkinek!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük