Kiből lesz sikeres utazó?

Sziasztok! A múlt hétvégén meglátogattam egy rendezvényt, ahol találkoztam Backpacker Borival. Persze annak rendje és módja szerint elárasztottam kérdéseimmel. Megjegyzem, Bori remek múzsa. Érdemes őt olvasni, mert inspirál. Tele van ötlettel, életvidám, személyiségéből pedig csak úgy árad a pozitív kisugárzás, ami még írásaiból is egyértelműen lejön. Cserébe természetesen én is remek társaság vagyok – és roppant szerény –, szóval nem is kellett hozzá sok, hogy egy fröccs mellett megvitassuk az élet nagy kérdéseit, mint hogy kinek mi van bakancslistáján vagy kiből lesz sikeres ember illetve utazó!?

Nyilván ez az egész sikeresség egy kellően komplex fogalom, melynek boncolgatását meghagyom a Robert Kiyosaki féle vonalon mozgó szakembereknek. A következőkben pedig arra fókuszálok, amit mindketten úgy véltünk, hogy a legjobb élményeink, sikereink kulcsát képezik: ötletek és lehetőségek.

Lehetőségek mindenütt

Az igazság az, hogy az élet folyton feldob számunkra valami lehetőséget, amivel vagy élünk vagy nem. Én azt gondolom ezek többségét fel sem ismerjük vagy meg sem fontoljuk. Ez pedig nem csak az utazásban, de az élet minden területén így van. Mikor Thaiföldön jártam, egyik este csengett a telefonom. EU-n kívül többnyire nem fogadok hívást, de ez úgy meglepett, hogy mégis felvettem. Az illető – egy sikeres magyar énekesnő – megkérdezte, van-e kedvem játszani vele egy számot a Fábry Showban? Naná, hogy volt! Remek lehetőség!

Mi volt a probléma? Hogy a felvétel 1 nappal azután lett volna, hogy leszáll a repülőm a ferih.. akarom mondani Liszt Ferenc reptéren… Mikor próbálunk? Mi van, ha késik? Mi van, ha? Viszont én annyira akartam, hogy mégis belementem. Ahogy visszatértem az utazásból már próbáltunk is, hol? Hát nálam. A felvételre, másnap pedig tényleg sor került. Hiába utazás, időeltolódás, fáradtság, idő hiány! Eldöntöttem, hogy megcsinálom és így is történt! Ott fújtam a kis szájharmonikámat Kovácsovics Fruzsina mögött, köszi Fruzsi! 🙂

kovacsovics-fruzsi

Illúzió vagy lehetőség?

Ha valamit nagyon szeretnél, azt fel kell vállalni, és nem félni tenni is érte. Azt gondolom, hogy a Backpacker.hu is ezt hivatott tudatosítani az emberekben. Borinak van egy érdekes gondolatvilága. Szerinte az ember sokszor mondja, hogy ,,úgy szeretne valamit, de…”. Itt pedig a kulcsszó a DE. Mikor azon kapod magad, hogy ezt kimondod, le kell írni a de előtti részt, a bakancslistádra, majd kitalálni, hogyan tudod feloldani a de utáni részt. Abszolút helyes a gondolat, és teljesen passzol azzal, amit én hiszek.

Szerintem többnyire az a gond, hogy a legjobb lehetőségek, a leghajmeresztőbbek is. Ahhoz pedig, hogy felismerd, hogy ezek nem csak illúziók, hanem lehetőségek és még be is vállald ezeket, bátornak kell lenned. Tegyük fel, azt mondom neked: Járjuk be Európát stoppal! mit gondolnál? Azt, hogy jó ÖTLET, de képtelenség… Először is nem az. Másodszor pedig jobban átgondolva lehetne ez egy lehetőség is, mivel ketten stoppolni, biztonságosabb. Lehet egyedül nem vágnál neki, és végre van valaki, aki társ lenne egy ilyen kalandban! Minden a hozzáállásodon múlik.

Térjünk kicsit vissza arra, miért nem képtelenség ez az ötlet. Azt gondolom, ha erre vágysz, akkor tényleg nem az. Miért gondolhatod, hogy nem lehet megcsinálni? Mert úgy érzed, hogy túl nagy a szakadék a mostani életed és egy ilyen hajmeresztő kaland között. Azonban ez nem jelenti azt, hogy nem lehet megcsinálni. Olyan életet élsz, amilyet szeretnél! Rengetegen járják a világot, többen is mint gondolnánk, van aki egyedül, van aki családdal, van aki fiatalon és olyan is akad aki már 70 is elmúlt, miért pont te ne tehetnéd meg?

A sikeresség kulcsa

A sikeresség kulcsa igazából a cél. Ha nincs meg a cél, nincs mit elérni, tehát nem lehetsz sikeres. A feltételeket te szabod meg, aszerint, hogy mi az, amire igazán vágysz. Lehet te fél évet szeretnél élni Hawai-n, vagy az is lehet, hogy meg szeretnél mászni egy 4000-es hegycsúcsot. Azokból lesz sikeres ember, akik célként tekintenek a jó ötletekre, akik észreveszik a lehetőségeket és bátran megpróbálják kihasználni. Nem azt mondom, hogy minden lehetőség jó, és érdemes megpróbálni, de azt mondom, hogy rengeteg olyan van, ami jó és még csak meg sem fontolod, mert elképzelhetetlen tartod, hogy sikerülni fog!

bakancslista

Szóval hajrá! Ha ezt elolvasod, és még nincs bakancslistád írj egyet! Ha pedig elkészültél vele, küld el nekem e-mailben. Úgy döntöttem össze fogom szedni a magyar utazók bakancslistáit, és ha már jópár összegyűlt kirakom, hogy mindenki lássa 🙂 Szóval hajrá! –> info@herfli.hu

You may also like...