BeatBox – Discotol a Jazzig

Az első videó… Annyi van a fejemben, hogy holnapig is sorolhatnám. Elgondolkoztam mit hozzak először. Végül arra jutottam, hogy egy Ausztrál srác kapja meg ezt a címet, mivel kevesen ismerik. Az úr neve Tom Thum. És az eredeti videó TED-en került rögzítésre, de én csak youtube-ot tudok beágyazni 🙂

Link: Tom Thum – Ted Talks

Ted Talks

Nagyon sokan nem tudják mi az a Ted Talks. Az ilyen információfüggők egyik legnagyobb oltára ez a konferencia sorozat. Mai napig nem tudtam elégszer megköszönni Kutor Lászlónak – aki egyébként azóta elő is adott a rendezvényen- , hogy megosztotta velem az oldalt.

A TED egy egyedülálló konferencia. Lényege, hogy meghívnak a világ minden tájáról a legkülönbözőbb témakörökben jártas zseniális szakembereket, akiknek maximum 20 percben kell a hallgatóságot meggyőzni arról, hogy az ő témájuk az, amivel foglalkozni érdemes. Szó esik, az oktatásrendszerről, a neurológiáról, a szépirodalomról, és most ebben a videóban a BeatBoxról is.  A videók letölthetőek, és szinte kivétel nélkül feliratozhatóak. Aranybánya.

Tom Thum

Szóval a srác bejárta a világot, és beatboxolt. A videó második felében Looperrel és Reverbbel játszik, hogy teltebb hangzást érjen el. De a videó első felében minden nemű effekt nélkül muzsikál, és lenyűgöző. Külön ajánlom a német party zenéjét. Ott még mindig leesik az állam 🙂 És még két videó, csak úgy.

[row][col w=”6″] [/col][col w=”6″] [/col][/row]

Én azt hiszem a videók magukért beszélnek. Lenyűgöző a srác, és biztos nem gyakorol sokat 🙂 Azért emelkedik ki szerintem, mert nem helyez a BeatBox köré műfaji korlátokat. Sajnos egyre több embertől hallom, hogy csak ezt, vagy azt a műfajt kedveli. Zenei sznobok. Hiszem, hogy minden műfaj legjobbjai méltán a legjobbak. És amerikában ezt nagyszerűen el is ismerik. Számtalan Jazz zenész ad elő pop slágereket, vagy country előadó készít lemezt blues gitárosokkal. Ahogy kedves gitártanárom mondta volt:

,,Amerikában látszik csak igazán a szovjet megszállás teljes hiánya…”

Én azt mondom: oszd meg és uralkodj! Tanuljuk el tőlük, ami jó. És ez borzasztó jó. A zene és a sport természeténél fogva két olyan dolog az életben, ami felül tud kerekedni minden előítéleten. Ez bizony csodálatos. És ez Tom Thum videóiban szerintem világosan megmutatkozik.

You may also like...