Iratkozzon fel email címével a Blogra

Adja meg email címét, hogy feliratkozzon a blogra és értesítést kapjon az új üzenetekről e-mailben.

Corvo – Azori szigetek

Szóval mit érdemes tudni Corvo szigetéről? Ez a legkisebb, az Azori szigetcsoportból. Lakossága kb. 450 fő. Az egész sziget egyetlen nagy falu, és néhány nagy legelő. Szóval viszonylag gyorsan bejárható. Csodaszép, nagyon barátságos sziget, csak épp félig lakatlan.

Közlekedés

Erre a szigetre többnyire egy napra jönnek az emberek. Tehát reggel komppal Corvo-ra, este vissza Flores-re. Én viszont két éjszakát töltöttem el a szigeten, és egyáltalán nem bántam meg.

A szigetre vagy repülővel, vagy Flores-ről komppal (pink line) is át lehet jutni. Szezonban egy nap 2x jár a komp Flores és Corvo közt, ami egyszerre nagyjából 20 főt képes átfuvarozni az Óceánon. Nem is kompnak, inkább hajónak nevezném, ami egy nagyjából fél órás kaland.

A szigeten belül többnyire taxival közlekednek az emberek. Nincs busz, talán még autóbérlés sem. Az egész szigeten valójában 1 út van, ami kivezet a faluból a 2. számú túráig.

Túrák

A szigeten két túra található. Én mindkettőt egy nap csináltam meg a faluból, vissza a faluig. Azért a kettő egymás után cseppet hosszú. Az első számú túra a sziget nyugati oldalán visz fel a falutól, egészen a sziget északi csücskéig. Egyetlen egy túrázóval sem találkoztam.

A második számú túra roppant népszerű. Egy vulkánkráter belsejében visz, ami gyönyörű szép, azonban nekem nem volt szerencsém, hatalmas köd volt, mikor csináltam. A vulkán kráterekkel van egy ilyen kis gond. Könnyen megáll bennük a köd, illetve felhőzet. Ettől függetlenül néha ki lehet fogni egy teljesen tiszta napot, de mázli kell hozzá. Azért így is nagyon látványos túra volt.

Tehenek

Az Azori-szigetek egyik érdekessége, hogy több tehén van, mint gépjármű. Ez az állítás szerintem Corvo-n igazolódik igazán. Jellemzően inkább tehenekkel fogunk találkozni az autóúton, nem pedig autókkal.

Szállás

 

A Comodoro Guest House nevű szálláson foglaltam szobát, amivel maradéktalanul elégedett voltam. Ez inkább egy hotel, mint egy vendégház. Az árban benne van a reggeli, ami igazán bőséges, és akár napközben is fogyaszthatunk belőle. A hotel tulajdonosa lejött elém a komphoz, és autóval fuvarozott a hotelbe, miközben megmutatta a “várost”. Majd közölte, hogy nyugodtan szolgáljam ki magamat a hotel bárszekrényéből is, ingyen van. Az állam leesett, hogy ilyen létezik. Szóval csak ajánlani tudom. Igazi terülj, terülj asztalkám!

Összefoglalva Corvo egy parányi, de nagyon kedves kis sziget. Tényleg a béke szigete. Mondjuk azt megjegyezném, hogy egy, az Azori szigeteken őshonos madártól, nevezzük Cagarro-nak, viszonylag nehéz aludni. Bár én mindenhol tudok aludni, szóval itt sem volt ebből probléma. Viszont a madár nagyjából olyan hangot ad ki, mint ha csecsemők óbégatnának. Mivel ezen a szigeten szinte nincs közvilágítás, ezért nagyon kedvelik a madarak, viszont én is nagyon kedveltem, szóval szerintem 1-2 napra mindenképp érdemes ide ellátogatni.Copyright © Doma - 2018