Uticélom Thaiföld

Végre kifogytam a posztokból. Eddig igyekeztem mindent leírni arról mi történt velem mostanában, de most többnyire ismét behoztam magamat és arról írok, ami a következő cél. Ez pedig Thaiföld. Nemrég óta repül a Qatar Airlines Budapestről, és 2015 novemberében úgy döntöttek, hogy kicsit fellendítik az üzletet.

Hirtelen elkezdték felrakni a jobbnál jobb jegyeket. 120ezerért return jegy Tokióba, 100ezerért Thaiföldre, és még ezeknél is olcsóbban Indiába. Mindezek egy remek légitársaságtól, nem is fapadosan és egy átszállással (Dohán keresztül). Nekem Japán tetszett volna igazán, de tudtam, hogy márciusig alighanem nem fogok összeszedni annyi pénzt, ami a Japán utamra elég lenne, ezért Thaiföldet szemeltem ki.

Bangkok, Thaiföld, Ko phi-phi

Szinte minden backpacker, aki blogot készít volt már Thaiföldön, legalábbis futólag. Jó hely, mert először is olcsó. Aztán itt van a Paff a bűvös sárkányból megismert álomország tengerpartja. Ezzel vannak tele az amerikai filmek, ahonnan mindenki tudja, hogy ott vár a földi paradicsom, és ez bizony engem is vonzott, na meg persze a sáska evés 🙂 Ezért simán megvettem a repjegyet, és láss csodát, Nepállal ellentétben itt semmilyen természeti katasztrófa nem következett be másnap. Ez bizony jó előjel!

Kellett a jó társaság ezért megkérdeztem az erdélyi lányt velem tart-e. Igent mondott, szóval ennek a kalandnak sem egyedül vágok neki. Érdemes megtervezni, hogy akkor hova is megyünk. Azonnal Ko phi phi ugrott be!! Az a barátom mesélt róla, akivel Amerikában voltam, rákerestem és nagyon tetszett. De most, hogy a közelben leszek kicsit elkezdtem kutakodni utána.

Ez a sziget tényleg a földi paradicsom volt, egyszer. Az is lehet, hogy nem olyan régen. Hogy miért csak volt? Hadd mutassak egy szemléletes példát.

Nyilván fogalmam sincs melyik kép mikor készült, de a lényeget értjük. Ez a sziget akkora turisztikai látványosság lett, hogy valószínűleg még szezonon kívül sem lehet majd elviselni. Ezért tovább kutakodtunk az erdélyi lánnyal: hova is érdemes menni?

Írtunk Borinak a backpacker.hu-ról, azt válaszolta, hogy sajna ő is csak a forgalmasabb részeket tekintette meg (Phuket, Ko-phi-phi, Krabi), a posztokat megtaláljátok itt és itt.  És megerősítette, hogy hatalmas a népsűrűség. Szóval segíteni ő sem tudott, írtunk tehát Couchsurfing-re, hátha kiderült mit ajánlanak a helyiek, vagy akik már jártak ott.

Sok opciót kaptunk. Végül úgy döntöttünk, az első egy-két napot nyilván Bangkokban töltjük. Ez a város, egyébként is egyedülálló. A turisták számára talán a legvonzóbb hely érdekes, hogy nem Bangkok, Phiphi vagy Phuket hanem Chiang Mai. Ez egy igazán különleges város, tele templommal. Bármennyire is ellenszenves vagyok a turistákkal, ezt a helyet meg kell nézni, szóval oda mindenképp elrepülünk.

El fogunk repülni Chiang Mai-ba, ami még mindig turista övezet. Ezután folytatjuk utunkat Phuketre, ahonnan át fogunk kompozni Ko Phi Phi-re, hogy saját szemünkkel is lássuk azt, amit mindenki szeretne. Végül megpróbálunk eljutni egy kevésbé népszerű szigetre: Ko phra thongra.

Mindezt pedig márciusban, mégpedig még húsvét előtt, amikor itt is meleg van, hát még ott 🙂 Aztán még az is lehet, hogy útközben változik a program, meglátjuk hol milyen lesz 🙂

You may also like...