Legközelebb irány az Alpok!

Hová mész legközelebb?

Mióta utazom, ha találkozom valakivel előbb-utóbb mindig felmerül a kérdés, mi lesz a következő? Ez számomra kicsit olyan, mintha beszélgetnék valakivel arról, mennyire élvezi a munkahelyét, majd egyszer csak rákérdeznék, hogy szerinte hol fog dolgozni legközelebb? Minden esetre most már tudom mi lesz a következő. Az Alpok csodálatos hegyei!

Történt ugyanis, hogy zenekarommal kijutottunk a La Roche Bluegrass fesztiválra, ami az általam ismert legnagyobb szabású bluegrass fesztivál Európában. Ezért augusztus első hétvégéjét ezen a rendezvényen tölthetem, de arra gondoltam, akkor már tartanék egy kis terepszemlét is. A fesztivál helyszíne ugyanis La Roche sur Foron, ami roppant közel esik a Mt. Blanchoz. Ezért terveim szerint, ha nem is mászom most meg a Mt. Blanc-t, de jól megnézem magamnak.

Svácj – Franciaország – Olaszország

Bár ez az egész hajcihő Franciaországban van, a legközelebbi reptér a Genfi. Tehát úgy néz ki elrepülök Svájcba, majd átbuszozok Franciaországba, aztán ha úgy látom helyénvalónak Olaszországba is átbuszoznék, hiszen csak 1,5 óra távolságra leszek a Gran Paradiso-tól, ami szintén hatalmas vágyam.

A Gran Paradiso egyébként egy 4000 méteres hegy, amit tipikusan a Mt. Blanc előtt szoktak megmászni, hogy jobban hozzászokj az akklimatizációhoz. A Gran Paradiso nemzeti parkban helyezkezik el, amiben még számos 3500 feletti csúcs is található, szóval hetekig el lehet túrázgatni arra. Sajnos arról még nem találtam pontos információt, hogy tényeg megy-e busz az általam kinézett települések közt.

Sajnos útitársat egyre nehézkesebb találni. Ki pénzhiánnyal küzd, kinek a szabadság okoz leküzdhetetlen gondot. Ezért egyre csak vártam és vártam, míg most már vagy 10 ezer Forinttal drágább a repjegy Genfbe, szóval a mai nap elhatározom magamat, és ha egyedül egyedül, ha mással mással, de megveszem a jegyet.

Útiterv

Tehát terveim szerint az esti órákban érkezem Genfbe, ahonnan még van busz Chamonix-ba. Ott Couchsurfingen kerestem pár hostot, hátha szerencsém lesz. Egy srác válaszolt, de nála éppen vannak, viszont tudott ajánlani egy hostelt a környéken, majd felkeresem.

Mindemellett azt hiszem viszek sátrat és igyekszem majd kempingezni. Chamonix környékén túrázgatok tehát pár napot, illetve kiderítem van-e busz járat a Gran Paradiso nemzeti parkba, ahol szintén túrázgatnék 2-3 napot. Végül pedig visszatérnék Chamonix-ba, majd onnan valami módon át jutnék az egyébként csak 40 km-re lévő Bluegrass fesztiválra. Eddig ennyi a terv, remélem nektek is pompásan telik a nyár, hajrá!

You may also like...