Kéktúra App Vélemények – az első 500 letöltésről

Már írtam egy rövid bemutatót az általam készített alkalmazásról, azonban a megjelenés óta eltelt egy kis idő, és ezalatt sok minden történt, amit most igyekszem nektek is átadni, hogy még jobban bele lássatok a fejlesztés életébe. Az első verziót (2017) február végén tettem ki.  Igyekeztem a legkörültekintőbben eljárni, és nem egy félkész, rosszul működő vackot feltölteni a Play Store-ba. Lassacskán kiderül ez mennyire sikerült…

Az első vélemények

Februárban tettem ki, viszont szándékosan nem promótáltam az appot. Ugyanis bármennyire alapos is az ember, még is csak ember… A hiba lehetőségét pedig nem lehet teljes mértékben kiszűrni.  A fejlesztőknél egy bevált módszer, hogy elsőre csak egy szűk körnek teszik elérhetővé az általuk készített alkalmazást (vagy annak egy frissítését). Így ez a kisebb csoport fel tudja deríteni a hibákat, majd a teljes közönség már egy jól, vagy legalább jobban működő szoftvert nyomogathat.

A mai napig összesen egy összeomlás érkezett be hozzám (1 hónappal az első verziót publikálását követően). Ezt másnap ki is javítottam, és feltöltöttem (1.0.1-es verzió). Ezt követően email-ben kaptam egy észrevételt is, hogy a túrák részletezésénél nem éppen helyesen jelenek meg a szintkülönbségek. Ezt is javítottam, így készült el az 1.0.2-es verzió. Mindkét visszajelzést köszönöm. Senki ne érezze kellemetlennek a hiba jelentés elküldését, vagy egy email megfogalmazását arról, hogy valamilyen hibát talált a munkámban. Ez egy közösség, és így segíthetünk egymásnak, ha aki talál egy hibát jelzi, én cselekszem, majd másnak már nem kell szenvednie egy tökéletlenség miatt.

Aztán elkezdtek jönni az értékelések és vélemények. Röviden az értékelésekről: nagyon köszönöm mindenkinek, aki használja, értékeli, és szívmelengető, hasznos vagy építő jellegű kritikát ír az alkalmazáshoz. Amit tudok, mindent elolvasok! Én magam nem értékeltem az alkalmazást, nem kértem meg ismerősöket, hogy értékeljék, szóval ami csak eddig jött, az bizony kéktúrázóktól érkezik, és ez nekem nagyon sokat jelent.

Sajnos a második értékelés, ami beérkezett egy egy csillagos értékelés volt, amit nem tudok hová tenni. Nem azért, mert annyira kivételesnek tartom ezt az alkalmazást, hanem mert komoly munka van benne, és szerintem így leminősíteni valaki munkáját etikátlan. Ezt leszámítva, ha még is használhatatlannak ítélek egy letöltött applikációt, akkor szerintem az a fair, ha meg is írom a véleményemet, hogy mások is tudják, mire alapozom a negatív értékelésemet. Furcsa. Viszont ezt leszámítva eddig csak pozitív értékelés, és kritika érkezett, amit nem tudok elégszer megköszönni.

A legelső vélemény, mindig fordulópont az ember életében. Rájön, hogy valaki tényleg nézi, és használja, amit csinált. Egy igazi ember! Szóval meg is osztom itt az első véleményt:

,,Nagy segítség a pecsételőhelyek gyorsabb megtalálásában. Szeretem ezt az alkalmazást. Amivel még jobb lehetne ha az útvonalak is látszódnának a pecsételőhelyek között.”

Köszönöm, bárkitől is érkezett. Ráébresztett arra, hogy azért csak nem kéne hátradőlni és várni a letöltéseket… Csináljunk térképet! Nem sokkal később pedig meg is jelent az első új funkciót tartalmazó frissítés, térképpel.

Az 500. letöltés

Az első 500 letöltés teljesen organikusan történt. Sehol, semmilyen reklámot nem helyeztem el annak érdekében, hogy megpróbáljam népszerűbbé tenni az alkalmazást. Pár hónap alatt összejött magától. Ez leginkább azt bizonyítja, hogy az Országos Kéktúra egy működő, sok embert foglalkoztató, hasznos szerveződés. Még márciusban megkeresett az M.T.SZ. is, nagyon kíváncsian várom a találkozót, hogy kiderüljön nekik hogy nyerte el a tetszésüket.

Az 500. letöltésre viszont mint mondtam alaposan felkészültem, publikáltam az új, térképes funkciót, ami szerintem sokat fog lendíteni az alkalmazás használhatóságán. Illetve úgy döntöttem, hogy megosztom a kéktúrázókkal, mit alkottam. Az OKT facebook csoportba írtam egy rövid kedvcsinálót az alkalmazásomhoz, és még aznap érkezett 100 új letöltés. A bejegyzésre egyébként 145 like, és 32 hozzászólás érkezett. Messze felülmúlva a várakozásaimat nagy érdeklődés, sok új tipp, hasznos kritika, köszönet, kedves visszajelzés érkezett. Most már nagyon várom az 1000. letöltésemet és remélem, hogy ahogy egyre többen mennek túrázni, az én alkalmazásom is egyre népszerűbbé válik. Köszi a figyelmet, kedveljétek Facebook oldalamat, ahol egyrészt bemutatom majd az új funkciókat, másrészt egyre több túrázós bejegyzést olvashattok, isten veled rossz idő! Mindenkinek jó túrázást, Sziasztok!

You may also like...