Country Mashup – Zene az egyben

A poszt lényege a mashup, mint érdekesség. Nekem nincs bajom a Country-val, sőt. Ez egy nagyon sokrétű műfaj. Itthon a legtöbbeknek a Country szó hallatán a hegedűs-banjos akusztikus zene ugrik be. Ezt a Hazárd megye Lordjaiból megismert Willie Nelson kinézetű öreg zenészekkel társítják. Itt most egyszerre halhattok modern country zenét, és mashup-ot is. De természetesen mindenféle fajta zenével elkezdődött már az őrület, szóval ha amit hoztam nem a te világod, kutass fel egy másikat 🙂

mashup

Mi az a MashUp?

A MashUp egy viszonylag új dolog a zenében. Lényege, hogy több zeneszám egybeolvasztásával készül új szerzemény. Nagyjából a 90′-es években keletkeztek az első MashUp-ok. A mellékelt videóban 6 számból készül a feldolgozás. Azért ezzel már biztosan kell dolgozni.

Tehát a dolog lényege, hogy a zeneszámokban lévő hangsávokat illesztik össze. A sávok ilyen jellegű felhasználása jogellenes. De hát ezért is csak az ArtisJus(s) perel, valójában ha az eredeti műveket a jogsértők feltüntetik, azt hiszem az előadók többsége még örülne is az ingyen reklámnak. Léteznek olyan mashup-ok is, amik akár 20-30 dal hangsávjait ötvözik. A technika több néven is ismert, hivatkoznak a stílusra mesh, mash up, mash-up, blend és bastard pop neveken is.

 

You may also like...