Corvo – Azori szigetek

Szóval mit érdemes tudni Corvo szigetéről? Ez a legkisebb, az Azori szigetcsoportból. Lakossága kb. 450 fő. Az egész sziget egyetlen nagy falu, és néhány nagy legelő. Szóval viszonylag gyorsan bejárható. Csodaszép, nagyon barátságos sziget, csak épp félig lakatlan.

Közlekedés

Erre a szigetre többnyire egy napra jönnek az emberek. Tehát reggel komppal Corvo-ra, este vissza Flores-re. Én viszont két éjszakát töltöttem el a szigeten, és egyáltalán nem bántam meg.

A szigetre vagy repülővel, vagy Flores-ről komppal (pink line) is át lehet jutni. Szezonban egy nap 2x jár a komp Flores és Corvo közt, ami egyszerre nagyjából 20 főt képes átfuvarozni az Óceánon. Nem is kompnak, inkább hajónak nevezném, ami egy nagyjából fél órás kaland.

A szigeten belül többnyire taxival közlekednek az emberek. Nincs busz, talán még autóbérlés sem. Az egész szigeten valójában 1 út van, ami kivezet a faluból a 2. számú túráig.

Túrák

A szigeten két túra található. Én mindkettőt egy nap csináltam meg a faluból, vissza a faluig. Azért a kettő egymás után cseppet hosszú. Az első számú túra a sziget nyugati oldalán visz fel a falutól, egészen a sziget északi csücskéig. Egyetlen egy túrázóval sem találkoztam.

A második számú túra roppant népszerű. Egy vulkánkráter belsejében visz, ami gyönyörű szép, azonban nekem nem volt szerencsém, hatalmas köd volt, mikor csináltam. A vulkán kráterekkel van egy ilyen kis gond. Könnyen megáll bennük a köd, illetve felhőzet. Ettől függetlenül néha ki lehet fogni egy teljesen tiszta napot, de mázli kell hozzá. Azért így is nagyon látványos túra volt.

Tehenek

Az Azori-szigetek egyik érdekessége, hogy több tehén van, mint gépjármű. Ez az állítás szerintem Corvo-n igazolódik igazán. Jellemzően inkább tehenekkel fogunk találkozni az autóúton, nem pedig autókkal.

Szállás

 

A Comodoro Guest House nevű szálláson foglaltam szobát, amivel maradéktalanul elégedett voltam. Ez inkább egy hotel, mint egy vendégház. Az árban benne van a reggeli, ami igazán bőséges, és akár napközben is fogyaszthatunk belőle. A hotel tulajdonosa lejött elém a komphoz, és autóval fuvarozott a hotelbe, miközben megmutatta a “várost”. Majd közölte, hogy nyugodtan szolgáljam ki magamat a hotel bárszekrényéből is, ingyen van. Az állam leesett, hogy ilyen létezik. Szóval csak ajánlani tudom. Igazi terülj, terülj asztalkám!

Összefoglalva Corvo egy parányi, de nagyon kedves kis sziget. Tényleg a béke szigete. Mondjuk azt megjegyezném, hogy egy, az Azori szigeteken őshonos madártól, nevezzük Cagarro-nak, viszonylag nehéz aludni. Bár én mindenhol tudok aludni, szóval itt sem volt ebből probléma. Viszont a madár nagyjából olyan hangot ad ki, mint ha csecsemők óbégatnának. Mivel ezen a szigeten szinte nincs közvilágítás, ezért nagyon kedvelik a madarak, viszont én is nagyon kedveltem, szóval szerintem 1-2 napra mindenképp érdemes ide ellátogatni.

You may also like...

1 Response

  1. 2018-02-15

    […] A legkisebb sziget, ahol kb 300 ember él. Az egész sziget körbesétálható egy hosszabb nap alatt. Egyetlen faluja van, és két túrája, amiből az egyiket úgy tűnt hosszú ideje csak én teljesítettem. Ugyanúgy tele van hortenziával, a klíma és időjárás is hasonló. Corvo-n viszont van egy hatalmas vulkán kráter, amiben a 2-es számú túra visz. Lenyűgöző látvány. Én két napot (1 éjszakát) töltöttem a szigeten, és nagyon nem bántam meg. Sokan azonban Floresről mennek a reggeli komppal, majd az esti komppal vissza. Ez kicsit rohanósabb megoldás (és mindenképp kell előre jegyet foglalni hozzá a kompra, mert csak 20-25 fős + utána taxizni kell a 2. túrához), ráadásul itt több társasággal is összebarátkoztam, szóval én azt mondom 2 nap! A Corvoi beszámolóm elérhető itt. […]